Biefstukreepjes met warme soja-sesamdressing
Hoofdgerecht voor 4 personen
Benodigdheden | |
4 kogelbiefstukken | 1 eetl. plantaardige olie |
25 gr sesamzaadjes | 1 dl limoen of 3/4 dl citroensap |
1 teen knoflook | 1 dl sesamolie |
1 dl sojasaus | 2 eetl. oestersaus of |
gembersiroop naar smaak | sojasaus en bruine suiker |
Bereidingswijze
Snijd de knoflook in dunne plakjes en dompel ze 1 minuut in kokend water, giet af op een zeef. Klop vervolgens voor de soja-sesamdressing de sojasaus, de oestersaus, het limoensap, de sesamolie en de gembersiroop door elkaar. Snijd de biefstuk in repen van circa 2 cm dik. Verhit een wok of anti-aanbakpan op hoog vuur tot de pan (bijna) walmt. Giet de plantaardige olie erin en bak de reepjes biefstuk 2 minuten op hoog vuur. Voeg sesam zaadjes en knoflook toe en verhit nog 1 minuut. Schud het vlees vervolgens vanuit de pan op een schaal. Draai het vuur laag en schenk de soja-sesamdressing in de pan. Verwarm de dressing (niet laten koken) en schenk over het vlees.