Wie zijn wij

Sinds 2019 is Rik Salihu de eigenaar van Biologische Slagerij Wim Kok. Na vele jaren werkzaam geweest te zijn in biologische slagerijen werd het tijd om zelf te gaan ondernemen. Het mooie Zeist werd de locatie om dat te gaan doen. 

Rik heeft goede, nieuwe ideeën maar wilde ook de oude waarden behouden. Hij vond het bijvoorbeeld belangrijk om de geweldig lekkere dingen, die je van ons gewend bent, te blijven aanbieden. Wim en Rik vonden elkaar daarin omdat Wim minder wilde werken en de samenwerking werkt goed. Rik heeft diverse moderniseringen doorgevoerd.
Op het gebied van BBQ zijn er innovaties maar het assortiment is ook op diverse gebieden uitgebreid. We bieden nu bijvoorbeeld meer buitenlandse vleeswaren aan, de hapjespan, Beef jerky en een uitgebreid assortiment dierenvoeding.

Samen met zijn zoons en op hoogtijdagen met zijn vrouw (die haar eigen onderneming heeft) wordt met veel enthousiasme gewerkt om de zaak op een nog hoger niveau te tillen.


Hoe het begon.
Wim wilde op jonge leeftijd al slager worden. Als boerenzoon hielp hij de slager die bij zijn ouders de huisslachtingen kwam doen. Op 15-jarige leeftijd ging hij bij die slager werken en naar de slagervakschool (SVO). Slager Gerard van Elteren had een dochter, namelijk Wendy (die later zijn vrouw zou worden) en die ook de slagersvakschool gedaan heeft. In ’88 tijdens de Slavakto (slagersbeurs) ontmoetten ze Peter de Ruijter die ze kenden als leraar van het SVO. Hij vertelde dat hij ondernemers zocht voor De Groene Weg keten van biologische slagers en of wij interesse hadden. Naarmate we ons meer in de biologische sector verdiepten werden we steeds enthousiaster.

Eerlijk vlees verkopen, dat trok ons aan.
Prachtig, droog vlees met smaak. Vlees waar niet mee gerommeld is. Als vakman (-vrouw) kan je met dit vlees geweldig goed werken. Het is niet eenvoudig om zonder allerlei kunstgrepen en toevoegingen je vlees en worst tot specialiteit te maken. Maar je krijgt wel een heel mooi product. Zuiver van smaak en de mensen waarderen het. Zeker mensen met allergieën, omdat ze bij ons zonder problemen van alles kunnen eten. Onze belangrijkste motivering is evenwel dat we zorg willen dragen voor de schepping. Ook of juist in ons werk. Met biologisch vlees willen we vorm geven aan ons rentmeesterschap. Voor ons is het belangrijk om de aarde te bewaren en zorgvuldig om te gaan met mens en dier.

In 1989 openden we als 13e biologische slagerij in Nederland onze deuren. Onze slagerij heeft een ontwikkeling doorgemaakt in allerlei opzichten. Het is nu bijvoorbeeld geen franchise onderneming meer. Bovendien werken we nu vooral met vaste leveranciers zodat de lijnen kort kunnen blijven en ook wij zicht hebben op het gehele proces. Ons streven is om een mooi product te blijven leveren. Niet alleen voor de mensen die natuurvoeding al kennen maar ook voor mensen die niet zo met eten en gezondheid bezig zijn.

Wij leveren onze producten ook aan restaurants en andere horeca-instellingen. Vraag naar de mogelijkheden.

25-jarig jubileum

De drie dagen feest werden natuurlijk goed ingeluid. We zijn begonnen met deze heerlijke jubileum-taart.

Het waren dagen vol met felicitaties, cadeaus en verassingen en ook nog geweldig druk. Dank aan allemaal.

"Raad de lengte van de reuze merquezworst". De winnaar mocht hem mee naar huis nemen.

Wim en Rik

Klik op de foto om het persbericht over ons 25-jarig bestaan te lezen.

Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.