Dry Aged
Slagerij Wim Kok heeft een specialisatie in het befaamde: ‘Dry Aging’. In dit proces worst het vlees langzaam gedroogd in een speciale rijpingskast. Hier kan het vlees veilig rijpen, zonder dat bacteriën erbij kunnen komen. Na een aantal weken geduld is het resultaat een stuk vlees met een unieke smaak. Geloof het of niet, maar dry aged vlees is onbeschrijfelijk mals en heeft een overweldigende smaak. De textuur en smaak is heel anders dan het standaard vlees wat het in het begin was.
Dry aging is een echte zeldzame vaardigheid die maar weinig voorkomt tegenwoordig. Wij zijn dan ook erg trots op ons vakmanschap, waardoor wij ambachtelijke stukken vlees kunnen bereiden.
Wat voor gerechten zijn allemaal mogelijk met dry aged vlees?
Onze specialiteit is de dry aged burger. Deze burger heeft een smaak die u nog nooit eerder heeft geproefd en is een voorbeeld dat een hamburger een ware delicatesse kan zijn in plaats van een simpele snack! Daarnaast maken wij van ons dry aged rundvlees een speciale entrecote, côte de boeuf en rib eye.