Steak au Poivre
Hoofdgerecht voor 4 personen
Benodigdheden
4 kogelbiefstukken à 150 gram
3/4 lepel boter
Scheutje cognac
Grof zeezout
1 glas witte wijn
mespuntje scherpe mosterd
1,25 dl room
1 eetlepel groene peper korrels
Bereidingswijze
Verhit de boter in de koekenpan op hoog vuur en bak de biefstukken mooi goudbruin. Haal ze uit de pan en bestrooi de biefstukken met grof zeezout. Zet ze vervolgens in een op circa 55 C voorverwarmde oven. Zet er een bord overheen. Haal de boter uit de pan, maar laat de resten erin. Giet de cognac met de witte wijn en iets water of vleesbouillon in de pan en laat dit onder voortdurend roeren inkoken tot er nog 3 á 4 eetlepels over zijn. Dan de mosterd, de room en de groene peperkorrels toevoegen en al roerend laten inkoken tot de helft. Ten slotte leg je de biefstukjes weer in de pan en schep je er met een lepel saus overheen. Na een halve minuut is de Steak au Poivre gereed.